13.00

Allmänt / Permalink / 1
Svar på kommentar:) 

En typisk dag för oss och hans sovrutiner.

Charlie brukar välja att väcka oss mellan 05.30 - 06.30 ungefär. Då går någon utav oss ner med honom i soffan. När Carl jobbar tar han nästan alltid det "passet" så jag får sova 1-2h i sträck innan han åker hemifrån. Under den tiden har Charlie antingen somnat om i hans famn framför tvn eller så ligger han vaken tills jag vaknar och då brukar det vara dags för lite mat igen, sen sover han en stund. 

Sen beroende på vad jag ska göra så brukar jag försöka hålla så att han matas med minst 2 timmars mellanrum. Är det skrik efter mat redan efter 2 timmar så får han 90ml ersättning och har det gått runt 4 timmar ger jag honom 120ml. 

Innan denna lite mer kaosartade vecka så fick vi in rutiner på att hans längre sovstund på dagen blev från ca 11-12 och fyra timmar framåt. Då sover han oftast i vagnen då jag varit ute på promenad eller lagt honom i den för att sova utomhus. Han sover som en stock då:) 

Sen fortsätter dagen på hans villkor. Jag hör på honom när magknipen kommer, då är närhet det enda som duger. Men han kan sova allt från korta stunder i famnen till en lång stund i bilbarnstolen om vi varit i väg. Matning sker när han är hungrig, men jag brukar vilja väcka honom om det går mer än 4.30h. Behöver han sova längre om dagen varit påfrestande så får han sova tills han vaknar:) 

Magknipen kommer och går. Charlie är just nu inne i en rutin att han bajsar var tredje dag ungefär. Han kissar mycket och pruttar hejvilt men bajsar gör han var tredje dag och det är då ett rejält lass.. Kanske två:)

Hans piggaste stund är på eftermiddagen, då är han så underbar. Han är vaken ungefär 2-3h då. Och enbart med glädje:)

När kvällen närmar sig så matchar jag in så att han får runt 23 tiden ett mål på 120ml. Då går vi alla och lägger oss. Innan det kanske ett bad sker, blöjbyte och på med pyjamas. Sen matar jag honom och lägger han i hans säng. Där somnar han snabbt och sover tills 2-3 tiden. Vi matar och kollar blöjan, somnar sedan om tillsammans i min och Carls säng. Detta passet brukar jag ta. Eftersom Carl tar morgonen. 

Sen börjar dagen om. Är han pigg och glad på morgonen brukar vi ta ett mysigt bad för att starta dagen på bästa vis. Även ett perfekt vis för mig att kunna sminka mig om det behövs. Självklart med full koll på Charlie;)

Charlies rutiner ändras ju självklart hela tiden. Vi försöker ha en röd tråd, men ska vi tex åka bil någonstans så somnar han snabbt och sover gärna vidare i stolen ett bra tag och självklart får han göra det.  Våra pass på nätterna varierat såklart dem med. Helt beroende på hur dagen varit och vad som kanske väntar dagen därpå. Men vi har en liten fördelning som fungerar jättebra med Charlies rutiner just nu. Sen när han får för sig att byta mönster får vi se vad som händer. Som idag, då har han knappt sovit någonting utan det har varit både skrik och skratt... Men minimal sömn:/  Då får man helt enkelt tänka om i sitt schema och lägga det efter hans behov. 

Jag tycker man lär sig rätt snabbt vad han "skriker" efter. Jag tror absolut inte att det finns någon gräns för hur "mammig" man kan vara. Men jag lyfter inte upp Charlie så fort han gnäller, utan lyssnar gärna på vad det är han är ute efter. Är det bara lite gnäll så får han ligga kvar en stund och lugnar oftast ner sig. Vill inte få in i system att han ska bli buren hela tiden, trots att ha han i min famn är det mysigaste som finns. Men jag tror starkt på att alla mår bra av att Charlie är trygg med att både sova och mysa själv :) 

Så fungerar våra rutiner :) ( just nu hehe )


En bild dagen för 4 veckor sedan ❤️

Och just nu, mys med mina två bebisar när pappa är på G till Linköping för bortamatch. ❤️
Till top